Vaak zie je ze in de stad. Hele hordes verwilderde duiven. Dit zijn niet de wedstrijdduiven of de mooie witte duiven op een bruiloft. Deze duiven geven overlast.

Duiven

De (verwilderde) duif plant zich ontzettend snel voort. Ze broeden het hele jaar door waardoor ze 4 tot 7 nesten per jaar hebben. Ze leggen hierbij steeds 2 eieren. 10 duiven produceren dus 80 – 140 nieuwe duiven per jaar. Ook deze nieuwe duiven planten zichzelf weer voort.

Duiven zitten altijd op een harde ondergrond. Dit is ook gelijk de reden dat duiven vaak in of op gebouwen zitten. In de avond gaan ze op het gebouw zitten waarbij ze meerdere malen hun behoefte doen. In totaal produceert één duif 12 tot 14 kg uitwerpselen per jaar. Niet alleen zorgen de uitwerpselen voor overlast. In de uitwerpselen zitten verschillende bacteriën en ziekteverwekkers zoals de papegaaienziekte, listeria en de E-coli bacterie.

Bestrijden duivenoverlast

Wanneer u duivenoverlast ervaart, komen wij op locatie langs om de situatie in kaart te brengen en een strategie te bepalen om de overlast te verhelpen. Wij kijken altijd of duiven geringd zijn, dat betekent dat ze een eigenaar hebben. We proberen dan contact te leggen met de eigenaar.

Er zijn verschillende manieren om overlast door duiven tegen te gaan:

  • Afvangen
  • Vogelwering aanbrengen

Afhankelijk van de situatie zullen wij na ons bezoek een voorstel doen om u van de overlast af te helpen.

Ervaart u overlast? Neem dan contact met ons op.