3 bijen die uit een bloem nectar halen

Heerlijke honing, gemaakt door bijen. Bijen geven over het algemeen weinig tot geen overlast. Ervaart u toch overlast, lees dan vooral verder!

Bijen

Bijen zijn heel belangrijk voor onze natuur. Het stuifmeel dat ze meenemen naar andere bloemen zorgt ervoor dat de plant bevrucht wordt. Het stuifmeel dat aan de poten van de bij blijft hangen nemen ze mee naar het nest waar ze er honing van maken.

Een bij heeft een angel waarmee ze kunnen steken. Dit zullen ze alleen doen wanneer ze zich ontzettend bedreigt voelen. Een bij sterft namelijk nadat ze iemand gestoken hebben.

In Nederland neemt de populatie van bijen in snel tempo af mede door de afname van leefomgeving en de bedreiging van een bijenziekte (Varroamijt).

Bijen bestrijden

Pestis imperium zal bij voorkeur geen bijen bestrijden. Deze diertjes zijn een té belangrijk onderdeel van onze natuur en worden bedreigd.

In sommige gevallen is het helaas noodzakelijk om bijen te bestrijden. Dit kan het geval zijn wanneer er sprake is van een allergie. Indien bijen zorgen voor een gevaarlijke situatie, komen wij op locatie langs om te de situatie in kaart te brengen. We zullen in eerste instantie gaan kijken naar alternatieven voor de bijen (zoals het verplaatsen van het bijenvolk) voordat we overgaan tot bestrijding.

Ervaart u overlast? Neem dan contact met ons op.