Wespen kennen we allemaal uit de zomermaanden. Nesten zitten in de buurt en ze zitten op het eten en drinken en als we niet uitkijken worden we gestoken. Dit kan erg pijn doen en voor mensen met allergieën levensbedreigend zijn.

Wespen

Toch zijn wespen ook erg nuttig. Wespen vangen vliegen, bijen en andere insecten. Deze insecten voeren ze aan hun larven. De larven scheiden vervolgens een zoetstof uit welke de volwassen wespen weer opeten. Aan het einde van de zomer zijn er minder larven waardoor er minder zoetstof beschikbaar is. Wespen gaan nu dichter naar de mensen toe om hier hun zoetstoffen vandaan te halen.

Ieder jaar sterft het hele wespennest af, op de koningin na. Zij gaat op zoek naar een warm onderkomen om te overwinteren. In het voorjaar zal zij dan weer een nest gaan bouwen.

Wespenoverlast is daarom ook erg seizoensgebonden. Als u nog een wespennest in de winter aantreft, is de kans groot dat deze leeg is.

Bestrijden

Wanneer u overlast ervaart, komen wij op locatie langs om de situatie in kaart te brengen en een strategie te bepalen om de overlast te verhelpen.

Ervaart u overlast? Neem dan contact met ons op.