Er leven veel verschillende muizen in Nederland en allemaal kunnen ze voor overlast zorgen. De huismuis is de bekendste. Sommigen vinden de huismuis schattig, anderen gruwelen ervan. Muizen kunnen voor grote problemen zorgen en planten zich ook razendsnel voort waardoor de overlast alleen maar toeneemt.

Muizen

Muizen knagen aan van alles; van voedsel tot kabels. Hun voorkeur gaat uit naar granen, zaden en noten maar ook vet- en suikerrijke producten laten ze niet staan.

Muizen zijn erg behendig waardoor ze over muren lopen en zich door gaatjes van maar 5 millimeter heen wurmen. Ze nestelen zich in loze ruimtes in muren en plafonds maar ook onder een keukenblok.

Muizen hebben een voortplantingscyclus van 3 weken waarbij ze een nest werpen van 5-6 jongen. Na een zoogperiode van 3 weken zijn de jongen geslachtsrijp en werpen op hun beurt weer jongen. De muizenpopulatie groeit dus explosief waarbij ook de overlast in rap tempo toeneemt. Wanneer de muizenpopulatie toeneemt, kunnen mensen ze ook gaan ruiken. Bij overpopulatie gaan de muizen op zoek naar andere voedselbronnen en verspreiden zich naar andere gebouwen.

Muizen dragen bacteriën bij zich die achterblijven op de plekken waar ze komen. Hierdoor kan er voedselvergiftiging of een huidziekte optreden en in enkele gevallen kan het zelfs leiden tot het verlies van een zwangerschap.

Al met al dieren die je niet in je gebouw(en) wilt hebben.

Bestrijden

Wanneer u overlast ervaart, komen wij op locatie langs om de situatie in kaart te brengen en een strategie te bepalen om de overlast te verhelpen.

Ervaart u overlast? Neem dan contact met ons op.